T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GAZİANTEP İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Ne Yenir?

Gaziantep'e geldiğinizde, sabah kahvaltıda isterseniz başlangıcı yöresel Beyran Çorbası ile yapabilirsiniz. İsterseniz kuzu ciğer (cağırtlak)kebabı, isterseniz de bol kaymaklı, çekilmiş antepfıstıklı ve şekerli katmer ile başlayabilirsiniz.

Yöresel ev yemeklerinden olan, bayram sabahlarının ve misafirlerin ağırlanmasında ana yemek olan yuvarlamanın, dolmaların, bol sarımsaklı ve sebzeli lahmacunun, mevsimine göre patlıcan, sarımsak, soğan, keme, yeni dünya (Malta Eriği )kebaplarının tadına bakmadan dönmeyin. Ali Nazik Kebabı'nın tadını Gaziantep'ten başka hiç bir yerde bulamayacağınızı iddia edebiliriz. Tüm bu yemeklerin yanında baklava, havuç dilimi baklava, şöbiyet, dolama, antepfıstıklı kadayıfın tadına bakmadan Gaziantep'ten ayrılmayın.


  
  • baklava.jpg
  • zerde.jpg
  • yuvalama.jpg
  • karışık kebap.jpg
  • mezeler.jpg
  • katmer.jpg